”From Flat World to Free World”

Apropå behovet av ett intellektuellt filosofiskt försvar för kapitalismen, såg jag alldeles nyss att dr Yaron Brook från Ayn Randinstitutet, har en ny artikel i Forbes:

Considering the many jubilant boasts by ”flat world” devotees in recent years, you might have been tempted to regard economic globalization as a juggernaut, powered by inexorable forces of technology and history.

Big mistake. There’s no preordained direction for the world economy–only an undetermined future that will take the shape of whatever ideas and policies we choose to uphold. The lack of an intellectual defense of capitalism has left free markets vulnerable. ”The power of the state is reasserting itself,” said Daniel Yergin, co-author of The Commanding Heights and a free-market optimist , in The Wall Street Journal recently.

Läs dr Brooks artikel ”From Flat World to Free World”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.