Föreläsningar om Urkällan

Har du nyligen läst The Fountainhead eller Urkällan som den heter på svenska? Tyckte du att den var bra? Vill du få ut mer av din läsning? I så fall kan jag tipsa om sex timmar föreläsningar om boken med dr Andrew Bernstein.

This course examines the essential literary and philosophical elements of The Fountainhead, including its plot, characterizations, theme and, briefly, Ayn Rand’s writing style. Specific topics analyzed include but are not limited to: the innovator versus tradition; conformity and nonconformity versus individualism; independence versus dependence; selfishness versus selflessness; and the story’s five main characters: Howard Roark, Dominique Francon, Gail Wynand, Peter Keating and Ellsworth Toohey.

Låter det intressant? Se här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.