Nyheter från ARI

Ayn Randinstitutet, ARI, har lagt upp en ny föreläsning: ”The Corporation” av Yaron Brook. Beskrivning:

In this course, Dr. Brook discusses the history and economics behind the rise of the modern corporation, explaining how this form of business organization made possible new heights of wealth creation. He explains why the corporation, despite its productive virtues, has been attacked as illegitimate and immoral since its inception. Finally, he discusses the popular paradigm of ”corporate social responsibility” and contrasts it with the proper corporate goal of shareholder wealth maximization.

Jag har bara hunnit lyssnat lite på den (den första föreläsningen), men det lilla jag hörde tyckte jag lät intressant. Jag är inte säker men jag tror att man måste vara en registrerad besökare för att komma åt den. Men det kostar ingenting för att bli en registrerad besökare.

ARI har dessutom startat ett nytt kontor i Washington DC som heter The Ayn Rand Center for Individual Rights och detta kontor har fått en egen hemsida. ARC ska tydligen koncentrera sig på att argumentera för laissez-faire kapitalism på objektivistiska grunder, medan ARI fortsätter med att sprida objektivismen på bred front.

Apropå ARI:s aktiviteter rapporterar Diana Hsieh från OCON 2008:

ARI has shipped 1.1 million books as part of the ”Free Books for Teachers” program. So if the books have a lifespan of four to five years, then four to five million students are reading Ayn Rand’s novels in their English classes. By the end of the decade, over seven million kids will have read Ayn Rand. (Min betoning.)

Mycket goda nyheter.

Vid en första titt ser ARC:s sida precis ut som ARI:s ordinarie sida. Men vid en lite närmare titt ser man att det finns nya godsaker. ARC har publicerat essäerna ”Man’s Rights” och ”The Nature of Government” av Ayn Rand. (De ska även publicera ”Collectivized ‘Rights'” i sin helhet.) Nu blir det alltså ännu enklare att sprida kännedom om Ayn Rands filosofi. Så gör nu er själva en självisk tjänst och se till att sprida länkarna till dessa artiklar till alla som kan tänkas vara intresserade!

2 reaktioner på ”Nyheter från ARI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.