Varför räds de Ayn Rand?

Delar av den akademiska världen protesterar högljutt emot att företaget BB&T har gett pengar till olika universitet i utbyte mot att Ayn Rands Atlas Shrugged utgör en del av litteraturen. Varför dessa protester? För att de är rädda för Ayn Rands idéer. Varför det? Craig Biddle svarar på den frågan. Leonard Peikoff behandlade förresten också nyligen frågan om varför så många inom den akademiska världen idag avfärdar eller ignorerar Ayn Rand i en av sina frågestunder. Frågan tas upp efter 9 minuter och 46 sekunder. Jag instämmer helt och hållet i hans svar. Överhuvudtaget rekommenderar jag, om ni nu skulle ha missat dem, samtliga frågestunder med Peikoff. De är intressanta, informativa och underhållande. I den senaste tar han bland annat upp frågan om det finns några rakt igenom onda genier. Hans svar kan vara lite överraskande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.