Är det rasistiskt att vara emot massinvandring?

Fråga: ”Tycker du att det är rasistiskt att vilja stänga invandringen så länge det är så starkt socialt skyddsnät med löjligt höga bidrag som det är i Sverige i och med att att det går att invandra hit och leva på bidrag livet ut utan att ens lära sig svenska?”

Nej. Det är inte ett dugg rasistiskt att folk blir förbannade och trötta på att det kommer hit folk som systematiskt utnyttjar välfärdsstaten utan att göra minsta lilla ansträngning för att lära sig svenska eller skaffa sig ett jobb.

Samtidigt måste det sägas att välfärdsstaten genom sin blotta existens förstör jobb och minskar incitamenten för att lära sig svenska eller skaffa sig ett jobb. (De statligt uppbackade fackföreningarna, som har makten att driva upp lönerna över marknadsnivån, är dock den främsta anledningen till arbetslösheten.) Så det finns utan tvekan många, infödda såväl som invandrare, som går på bidrag och som är oskyldiga offer för välfärdspolitiken.

Det är endast om man tror att vissa människor, på grund av deras gener, är mer benägna att söka sig till Sverige för att kunna leva som en parasit som man är rasistisk i sitt resonemang.

Den riktiga frågan är vad som är rättvist. Jag säger att så länge vi har en välfärdsstat finns det inget uppenbart svar på vad som är det rätta alternativet här. Det finns en konflikt här mellan å ena sidan invandrarnas rätt att flytta hit och å andra sidan vår rätt till våra pengar. Denna konflikt är skapad av välfärdsstatens existens och så länge den finns måste vi välja det minst dåliga alternativet.

Å ena sidan ska man ju inte straffa de invandrare som söker sig hit och som inte har några som helst planer på att leva som välfärdsparasiter. Å andra sidan ska man ju inte heller straffa den hårt arbetande befolkningen med höga skatter för att finansiera välfärdsparasiterna, vare sig de är infödda eller invandrade.

Därför säger jag att så länge man har välfärdsstaten då bör man på själviska grunder begränsa invandringen till de som kan bevisa att de kan försörja sig själva eftersom de redan har fått ett jobb eller liknande. De bästa invandrarna kommer fortsätta att söka sig hit, till vår allas gagn, medan vi slipper de sämsta invandrarna som endast söker sig hit för att leva på välfärdsstaten.

En reaktion på ”Är det rasistiskt att vara emot massinvandring?

  1. Mina elever som nu har börjat få timanställningar har förstått vad 100% marginaleffekt betyder….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.