Harriman bloggar

Jag vill bara uppmärksamma de som har missat det, att David Harriman, författaren till den fantastiska boken The Logical Leap har börjat blogga. Harriman pratar om vilka filosofiska lärdomar man kan dra från att studera vetenskapens historia. Harriman skriver i sitt första inlägg på The Logical Leap-bloggen:

The Logical Leap is written for anyone who wants a deeper understanding of how we discover generalizations. When we generalize from observed cases, how do we know that we’re right? My book tries to answer this question for the field of physical science, but the basic points of method can be applied to any field. It’s a “self-help” book (albeit on a more philosophic level).

I will use this blog to elaborate on interesting topics in epistemology and in history of science. Also, I may give some background on how the book developed and what I learned while writing it. And, occasionally, I’ll comment on reactions to the book (positive and negative).

So, if you found The Logical Leap interesting and valuable, I hope you will visit here from time to time. I plan to post something every week.

På sistone har Harriman även börjat besvara sina kritiker. Det mest anmärkningsvärda är att Harriman faktiskt har blivit attackerad för sina dygder. Ett exempel på detta är att man har attackerat Harriman för att ha presenterat en essentialiserad redogörelse av fysikens historia.

Harriman har även startat en blogg som handlar om principerna bakom The Falling Apple Institute. Där tar han alltså upp vad man bör lära ut, inom naturvetenskapen, och hur man bör lära ut det. Det vill säga, en blogg som behandlar de pedagogiska implikationerna av The Logical Leap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.