De levande döda i Nordkorea

Hur är livet under kommunism? Den som har läst Ayn Rand roman We the Living vet att hon inte överdrev eller förvrängde sanningen om ”livet” under kommunism det allra minsta. Den som tvivlar på den saken kan läsa böcker och nyhetsartiklar om livet under kommunism.

New York Times intervjuar folk som har flytt landet och bilden de ger av Nordkorea stämmer överens med allt annat vi vet om landet och livet under kommunism i allmänhet. Det är rent ut sagt ett helvete.

Ett citat som egentligen säger allt:

”We always wait for the invasion,” said one former primary school teacher. ”My son says he wishes the war would come because life is too hard, and we will probably die anyway from starvation.” (Min kursivering.)

Kommunism är inte bara en orsak till krig, slaveri och massmord. Det är också en orsak till något mycket värre: en total likgiltighet inför självaste livet.

Läs hela artikeln för att få en bra bild av vad som händer när man tar idén om ”allt åt alla” på allvar, när man sätter gruppen före individen och när man överger förnuftet till förmån för diktatorns nycker.

Nordkorea är ett land där man dagligen måste bryta mot lagen för att överhuvudtaget ha en chans att överleva. Så går det när man kriminaliserar den själviska viljan att leva. Det är vad kommunism handlar om.

7 reaktioner på ”De levande döda i Nordkorea

  1. Efter konfrontationen mellan blockadbrytarna och Israels försvarsmakt höjdes röster för bojkott av handels- och idrottsutbyte med Israel. Men var är protesterna mot Nordkoreas deltagande i pågående fotbolls-VM? Gazabåtresenärernas hejaklack utnämnde Gaza till världens största fångläger. Tydligen är Nordkorea en vit fläck på kartan och i mångas medvetande.(Kolla Google maps Nordkoreakarta). Varför ställde man inte kursen mot Hungnam eller Wonsan? Hade mottagandet från Nordkoreas militärmakt blivit vänligare månne? Att vilja bojkotta människor från en demokrati men vara indifferent inför en dödligt grym kommunistisk diktatur vittnar om en skev syn på tingen. Den största seger som Nordkoreas fotbollsspelare kan vinna är om de hoppar av i Sydafrika. Det som kan göra laget till förlorare är Nordkoreasyndromet, dvs att de är präglade av diktaturen samt att deras anhöriga hålls som gisslan.

  2. Nordkoreanska VM-fotbollslagets talesman säger enligt Expressen att laget har en mycket stark laganda och modiga hjärtan som kan utföra mirakel. Alltså uttalanden som betonar kollektivism före individen, känsla före förnuft och mirakel, dvs overkliga händelser, före verklighet. Kom inte och säg att fotboll och filosofi inte hör ihop. För att illustrera detta ytterligare se YouTube; Monty Python Football, Germany vs Greece

  3. Det finns en dokumentär som heter ”Undercover In The Secret State” gjord av CNN om Nordkorea som kan göra en människa mörkrädd.

  4. Alltså, NK är en kommunistisk diktatur. Dvs det har inget alls med kommunism att göra. Bara att skriva dessa ord bredvid varandra är komiskt. Det Nk har diktatur och inget annat. Det är så långt ifrån tanken med kommunism man kan komma. Sedan är förklaringen till varför de har det så dåligt denna. Det är isolerade genom handelsblokad av USA mfl. De har en stor befolkning med dåliga förutsättningar för jordbruk. Mycket dålig utbildning och maskiner. Jag litar NOLL på NYT och USA när de skriver om NK. Det är, rent av ren löng. Senaste tilltaget från USA var en falsk rapport om att deras fotbollspelare skulle ha blivit utskällda hemma.

  5. Jodå – kommunismen, och socialismen i största allmänhet, har *allt* med diktatur att göra. Socialismens grundidé är att den enskilda människan ska leva för kollektivets skull. Hon ska inte tänka på sitt ”futtiga” skälv, hon ska offra allt för det ”storartade” kollektivet. D.v.s. individen ska vara en *slav* åt kollektivet. Och det gäller för alla enskilda människor hos landets folk. Så socialismen innebär med logiskt nödvändighet att hela folket görs till slavar. Och hur ska det gå till utan diktatur? Diktatur följer med nödvändighet från socialismens moraliska ideal. Altruismen nödvändiggör slaveri och diktatur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.