The Leonard Peikoff Show

Nu kan du som registrerad besökare på Ayn Rand-institutets hemsida lyssna på det första avsnittet av radioprogrammet The Leonard Peikoff Show som sändes för första gången 1995. Det skulle fortsätta sändas till 1999. Med tiden kommer fler inspelningar att bli tillgängliga på hemsidan.

Avsnittet handlar om själviskhet som en dygd. Som vanligt är Peikoff en fantastisk kommunikatör. Han visar inte bara betydelsen av filosofi i ditt eget liv, han ger också den intelligente, rationelle och ärlige lyssnaren goda skäl att på egen hand undersöka huruvida han har rätt i att själviskhet är en dygd.

Detta fick mig att tänka på en sak: Kanske är podcasting nästa steg för mig? Vi får se hur det blir med den saken.

6 reaktioner på ”The Leonard Peikoff Show

  1. Tack för tipset!

    Podcasting är bra, om man har talets gåva. Själv uttrycker jag mig mycket bättre i skrift, så det tänker jag fortsätta med. (Podcasting kräver förstås också en del i teknisk väg, som lagringsutrymme, bandbredd, etc.)

  2. Svanberg Podcasts vore trevligt. Jag skulle kunna tänka mig att betala en slant till och med. Dick Erixon har ju sitt nyhetsbrev som kostar en femtiolapp eller liknande, som bonus till den annars gratis bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.