Svininfluensan

Många oroar sig över att den så kallade svininfluensan ska sluta i en ny ”spanska sjuka” som kommer att skörda miljontals offer världen över. Är detta sannolikt? Jag tror inte det. En som har grävt lite mer i detta är Michael Fumento som har skrivit en upplysande artikel. Ett utdrag:

No, influenza A (H1N1) doesn’t threaten to become ”another Spanish Flu of 1918-19,” as pig flu panic purveyors claim. Nothing does. Check your calendar; that was 90 years ago. We’re not hobbled by a world war, and since then, we’ve developed things called ”antibiotics,” as well as antivirals, pneumonia vaccines and other medical tools. In all flu outbreaks, including the Spanish one, secondary bacterial infections cause the vast majority of deaths.

Läs hela här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.