Och nu lite reklam

Timbro.se:

Lagom till sommarens lugnare tempo och tid för eftertanke lanserar Timbro rapportserien Med ideologiska glasögon. Fem rapportförfattare tar hjälp av en klassisk tänkare för att titta på en samhällsföreteelse eller ett politikområde. Tänkare från Ayn Rand till Michel Foucault används för att studera allt ifrån ungdomars moral till den svenska konjunkturen. Mattias Svensson har skrivit den första rapporten John Stuart Mill vs den borgerliga regeringens folkhälsopolitik. Där konstateras att i folkhälsopolitiken vägleds regeringen av en korporativ ideologi fjärran den liberala. JS Mills utgångspunkt att vuxna människor är berättigade till en privat sfär där de kan fatta suveräna beslut är helt frånvarande. Helt enligt Mills förutsägelser har politiken hamnat i klorna på en allt mäktigare byråkrati.

Min egen rapport släpps den 26 juni och jag kommer att prata om den samma dag i Stockholm. (För mer information besök Timbros hemsida.) Utöver Mattias Svenssons rapport, ser jag fram emot att läsa Stefan Karlssons rapport. Jag tänker återkommer med en recension av Svenssons rapport, så fort jag har läst den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.