Utan svärd

Varför verkar de totalitära islamisterna bara vara ute efter USA, om de nu är emot hela den västerländska civilisationen? Förutom att hela frågan är felformulerad, eftersom islamisterna mördar människor över hela världen och detta nästan hela tiden, så är antydan som den försöker ge upphov till lika felaktig. USA är inte specifika offer för islamisk terrorism på grund av deras utrikespolitik.

Det har genomförts mer än 9 000 dödliga terrorattacker sedan den 11 september 2001. Glöm inte Bali 2002, Madrid 2004 och London 2005. Glöm inte de islamiska terrorplaner som har stoppats före och efter den 11 september i Frankrike.

Till de som säger att islamiska terrorister drivs av vreden skapad av Irakkriget bör notera att islamisterna attackerar även länder som var emot Irakkriget såsom Tyskland och Frankrike. De borde också studera lite historia. Islamisterna har fört krig mot väst långt innan USA invaderade Irak 2003.

Lägg också märke till att det i slutändan är irrelevant om Irakkriget gör muslimer ”arga” på USA. Blotta faktumet att de blir ilskna är i sig själv inget bevis för att de har några legitima skäl att vara det. Det är många som är arga och hatiska av sig utan några rationella skäl för det. Och när man tänker efter inser man snabbt att de inte har några legitima skäl att vara ursinniga över Irak. Vad är det de slåss för? Det är inte för frihet. Det är inte för rättvisa. Det är inte i självförsvar; kom ihåg att de startade det här kriget.

Alldeles för många underskattar hotet från islamisk totalitärism eftersom de endast går efter vad de ser. Vad ser de? Inga terrorattacker i samma omfattning som den vi såg den 11 september 2001. (I synnerhet inte i USA vilket, ironiskt nog, skulle kunna tas som ett bevis för att det fungerar alldeles utmärkt att stoppa terrorister genom att döda tusentals och åter tusentals av dem i Irak.) Men vad vi inte har sett är ju alla de (större) attacker som aldrig blev av eftersom myndigheterna i USA och Västeuropa har lyckats stoppa sedan den 11 september. Men av exakt samma anledning som denna inställning är fullständigt irrationell när det kommer till nationalekonomi är den precis lika irrationell i denna fråga.

Notera en annan sak, nämligen att de totalitära islamisterna tar till alla medel tillgängaliga för dem för att sprida sin totalitära religion. Krig och terrorism om det fungerar. Demokratiska val om möjligheten dyker upp. USA och Israel gör, i stundom, åtminstone lite militärt motstånd mot de totalitära islamisterna. Därför kan inte islamisterna räkna med att de kommer att kunna ta över USA eller Israel på en ”fredlig” väg. Nu har jag visserligen inte i detalj studerat statistiken, men det finns de som säger att om dagens demografiska trender fortsätter kommer islam att ”ta över” Europa inom de kommande 100 åren. (En av dem är Mark Steyn, författare till ”America Alone: The End Of The World As We Know It”.)

Om vi utöver detta lägger till det att Västeuropa i mycket större utsträckning än exempelvis USA genomsyras av multikulturalism och kulturrelativism, och att vår vilja (och, för den delen, förmåga) att försvara oss är betydligt mindre än exempelvis USA:s, följer det att om muslimerna vill ”ta över” Europa behöver de inte sprida islam med svärdet. Hur är detta möjligt? Hur blev detta möjligt? Vem bär det yttersta ansvaret? Det är inte George Bush. Nej, det är våra intellektuella. Det var dem som beredde vägen. Och på sikt är det bara bättre intellektuella kan stoppa och en dag vända utvecklingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.