Priset för att säga sanningen

Jag lånade för ett tag sedan The Politically Incorrect Guide to Islam av Robert Spencer. Jag har precis börjat läsa den och har därför inte hunnit så långt (kapitel 4 av 18). Men än så länge tycker jag att det verkar vara en väldigt bra bok och jag funderar därför på att i framtiden köpa mig ett eget exemplar.

Hur politiskt inkorrekt är denna bok egentligen? Hur rak fram är den här Spencer? På baksidan kan jag läsa följande om Robert Spencer: ”Robert Spencer is the director of Jihad Watch and a Adjunct Fellow with the Free Congress Foundation … He lives in a secure, undisclosed location”. Varför?

Kan det vara så att Spencer måste gömma sig för att han har förvrängt det fredliga budskapet i islam? I boken argumenterar ju Spencer bland annat för att jihad, religionskrig mot de otrogna, är en essentiell del av islam.

Well, på omslaget finns ett citat från RevivingIslam.com: ”May Allah rip out his [Robert Spencer] spine from his back and split his brain in two, and then put them both back, and then do it over and over again. Amen”. Kan man få en bättre bekräftelse? Jag skulle inte tro det. Vi vet alla varför Spencer måste gömma sig.

En reaktion på ”Priset för att säga sanningen

  1. Jag har boken men har hittills bara hunnit med att bläddra lite förstrött i den. Men jag vet att den är bra, han skriver bra och kan ämnet utan och innan.

    Han utsätts regelbundet för dödshot av muslimer, och publicerar ibland hoten på Jihad Watch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.