Steve Jobs fick fel

Efter lite drygt en veckas paus från svenska medier med deras undermåliga rapportering tog det bara några minuter innan hjärtat mitt började protestera. SvD rapporterar under den lika misstänksamma som provocerande rubriken ”Israel tillåter riktade mord i Gaza”:

Israels säkerhetskabinett gav på söndagen klartecken till fler riktade mord på misstänkta palestinska extremister som svar på de nästan dagliga raketattackerna från Gazaremsan.

Innan jag läser vidare måste jag ta en paus. Så att i självförsvar döda misstänkta palestinska ”extremister” (fanatiska och militanta muslimer) är att likställas med ”mord”? Detta är ett uppenbart fall för TT-kritik. TT-kritik skriver:

Genom att använda termen ”mord” dömer TT israels attacker mot aktiva kombattanter i det pågående terrorkrig som en kriminell handling. Detta kan jämföras med terrorattacker mot oskyldiga civila i Israel som alltid ”dödas”.

Även idag även dagens fasansfulla terrordåd i det kurdiska Hawler (som av araber kallas för Arbil) beskrivs av TT som ett ”dödande”, inte som ett ”mord”.

Telegrammet är signerad TT-AFP, men termen som användes av AFP var ”targeted killings”, alltså ”riktade dödande”. Att kalla de för ”riktade mord” är TT:s egna påfund.

SvD igen:

Flera ministrar hade begärt att det riktade dödandet, som fördöms av människorättsorganisationer, skulle återupptas. Trots konstant övervakning från luften och regelbundna markangrepp mot de platser varifrån raketerna avfyras har militären inte kunnat hindra de nästan dagliga attackerna.

Vänta lite. De återupptar alltså dödandet av muslimska terrorister först efter det att de, förgäves, har försökt stoppa attackerna på andra sätt? Och när de till slut tar sitt förnuft till fånga och gör detta, då får de ”människorätts”organisationernas fördömelser efter sig? Detta kan bara betyda en sak: det är uppenbarligen inte en mänsklig rättighet att försvara sig själv. Vilket, så klart, betyder att människor inte har någon rätt till liv. Men då TT inte rapporterade om hur samma ”människorätts”organisationer fördömde palestiniernas försök att mörda människor, får man ju förmoda att mord däremot är en mänsklig rättighet.

Dagligen hjärntvättas Sverige av TT. Steve Jobs fick fel. 2007 är 1984. Vapenvila är krig. Självförsvar är mord. Och TT är nyheter.

SvD-artikeln avslutas så här:

Söndagen var också en blodig dag internt för palestinierna. Fyra människor dödades under sammandrabbningar mellan extremister från Fatah och Hamas i Gaza.

Extremister från Fatah? Är inte Fatah de ”moderata” muslimernas röst i ”Palestina”? Fatah vars konstitution säger kräver ”Complete … eradication of Zionist economic, political, military and cultural existence” och att: ”Armed struggle is a strategy and not a tactic, and the Palestinian Arab People’s armed revolution is a decisive factor in the liberation fight and in uprooting the Zionist existence, and this struggle will not cease unless the Zionist state is demolished … Opposing any political solution offered as an alternative to demolishing the Zionist occupation in Palestine”. Ja just det. Jag glömde bort, för ett kort ögonblick, att vi lever i ”Bizarro World” där moderata är extremister!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.