”Stupid in America”

Ignoranta pragmatiker och socialister säger ofta att om det inte vore för att skolan är gratis skulle massorna inte få någon utbildning. I verkligheten kan man snarare argumentera för att det är just eftersom det offentliga har monopoliserat utbildningen som massorna inte får någon utbildning. Det visar inte minst situationen i USA.

John Stossel gjorde ett 20/20-program om den offentliga skolan i USA. Han fullständigt krossar en massa myter om den offentliga skolan. Problemet är inte att amerikaner är dumma i huvudet, som många tror. Problemet är inte att skolorna saknar pengar, som många tror. Problemet är att skolan är offentlig. John Stossels program heter ”Stupid in America” och ni kan se det här.

En reaktion på ””Stupid in America”

  1. Där jag gick i grundskolan så var man mer eller mindre inpackad med folk som bodde i samma område. Och det resulterade i att nästan allt var dåligt. Men i gymnasiet när man fick välja skola själv så blev det omedelbart mycket bättre, det var bättre utbildning, bättre lokaler och bättre klasskompisar. Gymnasieskolorna är visserligen ett statligt monopol men det räckte med lite valfrihet för att det skulle bli bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.