Dagens last

Global Warming Hysteria. En ny blogg har startats. Det är nog för tidigt för att dra några slutsatser om bloggens kvalitet, men det ser i varje fall lovande ut.

Teknikbloggen vs fildelare. Petter Pettersson vid Teknikbloggen skriver idag ett ganska bra inlägg, ”Fildelare är snattare och tjuvar”, där han gör upp med en del fildelare och deras undermåliga argumentation. Vad sägs om detta?

Samme debattör som tycker att fildelning är samma sak som att gå mot rött har ett intressant argument för varför det är OK.

”Vi ser på MTV Cribs hur en hiphop-artist inrett sitt luxuösa boende med guldgranar, Crystal i kylen, 10-talet bilar i miljonklassen i garaget. Vi gråter inte blod över deras marginella förluster. Istället är jag STOLT när jag ser till att deras blingbling-ring inte kan kosta en miljon dollar utan de får köpa en för 999.999 dollar istället.”

Öh, så om Ica-handlaren tjänar pengar på att sälja käk så är det OK att stjäla från honom eller? Spelar det någon roll hur mycket den som äger en vara tjänar? Ska det bara vara OK att tjäna lite men om man tjänar mer än lite får man räkna med att bli bestulen? Självklart inte. Att resonera så är så korkat så man häpnar.

Nä, den svenska klassiska avundsjukan är inte ett hållbart argument för fildelning.

Sanningen svider ibland. Men det är korkat att resonera så!

Mer kultursocialism. Therese Boström rapporterar mer detaljerat om kulturslöseriet i Helsingborg. Det är verkligen sanslöst hur mycket pengar som helsingborgare tvingas betala för kulturen.

Hur många fler ska dö? BBC rapporterar att USA har ingångna planer på att attackera Iran. Det har de säkert. Och de har säkert haft dem i flera år. Frågan är, som sagt, om USA har viljan att göra slut på denna islamiska terrorstat. Vad krävs det egentligen? BBC:

BBC security correspondent Frank Gardner says the trigger for such an attack reportedly includes any confirmation that Iran was developing a nuclear weapon – which it denies.

Alternatively, our correspondent adds, a high-casualty attack on US forces in neighbouring Iraq could also trigger a bombing campaign if it were traced directly back to Tehran.

Jag är tveksam. Redan idag säger USA:s militär att iranska vapen har dödat över 170 amerikanska soldater. Det är mer än tillräckligt för min del. Så hur många fler oskyldiga amerikanska soldater ska behöva dö i onödan?

Samtidigt rapporteras följande i Financial Times:

Iran has mastered crucial nuclear technology since August and could be as little as six months away from being able to enrich uranium on an industrial scale, the United Nations’ chief nuclear watchdog warned on Monday.

In an interview with the Financial Times, Mohamed ElBaradei, director general of the International Atomic Energy Agency, said Tehran was overwhelmingly likely to miss a UN deadline on Wednesday to suspend enrichment, which can produce both nuclear fuel and weapons grade material.

Mr ElBaradei said Iran had now acquired important technical know-how from running its pilot nuclear programme, and that there there was no going back. “You cannot bomb knowledge,” he said.

Vad betyder allt detta? Om och när USA väl attackerar, då är det ytterst viktigt att det verkligen är en förödande attack. Det måste utgöra det fullständiga dråpslaget för teokratin i Iran. Annars kommer Iran att bli ett nytt Irak som förmodligen måste konfronteras ännu en gång tio år senare.

En av anledningarna till varför man aldrig litade på Saddam Hussein var just för att landet hela tiden hade kunskapen som krävdes för att underhålla sina vapenprogram. (De hade också, fick man bekräftat efter kriget, kapaciteten och intentionen att producera vapen.) Saddam Hussein gav aldrig upp ambitionen att en dag, när sanktionerna hade lyfts, skaffa kärnvapen. Och mycket riktigt visade det sig också att Irak aktivt arbetade för att underhålla, på en liten skala, sina vapenprogram.

Ointelligent kritik mot ”intelligence”. Michael Barone bemöter i sin artikel ”The Misuses of Intelligence” den irrationella misstänksamhet som har rests mot den senaste tidens rapporter om iranska vapen och iranska agenter som har dykt upp i Irak. Jag tänkte från början ge ett litet utdrag men jag kan inte bestämma mig för vad jag ska citera. Så jag säger bara: läs hela!

Regleringar farliga för folkhälsan. Fd MUF-ordförande Christofer Fjellner, numera EU-parlamentariker, förklarar varför han anser att politikers regleringsiver är farliga för folkhälsan:

Passa på att njuta av semlor i dag, snart kan det vara för sent. Den typ av politiker som gärna lägger sig i hur folk ska leva har identifierat ett nytt problem: fetma. Européerna har gått upp i vikt och övervikt är farlig för hälsan. Då behövs ingripanden från politiker och i förlängningen lagstiftning. Den kollektiva folkhälsan är som vanligt överordnad enskilda individers livsval och önskemål. Semlans framtid är därmed oviss.

Läs hela här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.