The Ford Hall Forum

Förra året blev Yaron Brook den tredje objektivisten som har fått äran att tala vid The Ford Hall Forum. Före honom talade Ayn Rand i ca 20 år, sedan talade Leonard Peikoff i ca 20 år. Talet han höll är detsamma som lades upp på http://www.aynrand.org. Det heter: ”Why the Forward Strategy of Freedom Had to Fail”. Beskrivning:

After Sept. 11th, the Bush administration declared that we must bring freedom to the Middle Eastern nations that threaten us; thus, the Forward Strategy of Freedom. By establishing democracies in key Muslim countries, starting with Afghanistan and Iraq, we would spur a revolution in the rest of the Muslim world: a revolution that would bring free, pro-Western, anti-terrorist governments to power. But the strategy has failed. The Muslim world has grown more militant, radical leaders are being elected to power, and Islamic totalitarian groups like Hamas and Hezbollah are on the rise. Dr. Yaron Brook examines the inherent flaws of the Forward Strategy of Freedom and explores what should replace it.

Personligen tycker jag nog också att talets budskap kom fram lite tydligare denna gång. Jag vet inte men jag tror att det var för att han talade lite långsammare än vanligt.

Yaron Brook blev tyvärr avbruten flera gånger av häcklare från LaRouche-sekten. Och när det sedan var dags för frågor då fick Yaron Brook väldigt få intelligenta frågor. Trots allt detta verkade Brook otroligt avslappnad av sig och svarade även på de dummaste och illvilligaste av frågor.

Jag antar att man kan ta det som ett bra betyg att man har rätt när ens åsikter uppfattas som kontroversiella – och allt meningsmotståndarna tycks kunna komma med är smädelser och rena nonsensfrågor.

Se Yaron Brooks anförande vid The Ford Hall Forum här.

4 reaktioner på ”The Ford Hall Forum

  1. Wow! Jag tycker att Brook var grymt bra, verkligen i sitt esse. Kul att han knäckte alla dårarna i frågeperioden också.

    Stort tack för länken!

    Ni som ännu inte sett föreläsningen: Gör det!

  2. PJ: Jag har läst om att det var dem i efterhand. Jag har också läst om hur LaRouche-knäppskallar har försökt sabotera andra anföranden av Yaron Brook och andra objektivister. Sedan har LaRouche-knäppskallarna själva skrytit om hur de har försökt sabotera för Yaron Brook. Det finns artiklar om det på Internet. Dessutom vill jag minnas att de själva säger, under tiden de häcklar, avbryter och ställer korkade frågor, en massa saker som LaRouche-wackjobs alltid säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.