Skandal

En amerikansk domstol dömde igår Iran för bombningen av Khobar Towers. Yahoo! News:

WASHINGTON – The Iranian government financed a 1996 terrorist attack that killed 19 Americans in Saudi Arabia and must pay $254 million to the victims’ families, a federal judge ruled Friday.

The ruling by U.S. District Judge Royce C. Lamberth allows families of the victims of the Khobar Towers bombing to seek their compensation from assets that have been seized from the conservative Islamic regime in Tehran.

On June 25, 1996, a truck bomb exploded in a military housing area known as the Khobar Towers dormitory near Dhahran. U.S. authorities have long alleged that the bombing was carried out by a Saudi wing of the militant group Hezbollah, which receives support from Iran and Syria.

Though Lamberth has previously ruled that a survivor of the blast could seek payment from Iran, Friday’s ruling was the first time Tehran has been blamed for the deaths of the Americans in the bombing.

”The defendants also provided money, training and travel documents to Saudi Hezbollah members in order to facilitate the attacks,” Lamberth wrote. ”Moreover, the sheer gravity and nature of the attack demonstrate the defendants’ unlawful intent to inflict severe emotional distress upon the American servicemen as well as their close relatives.”

Two Iranian government security agencies and senior members of the Iranian government itself provided funding, training and logistical help to terrorists who carried out the attack on a dormitory that housed U.S. Air Force pilots and staff in Saudi Arabia, [former FBI Director Louis] Freeh testified. (Via HotAir.com)

Detta är en obscen skandal. Detta var inget annat än en av många krigshandlingar som Iran har gjort sig skyldiga till sedan revolutionen 1979 och detta är hur USA bemöter det. Om Iran vågade göra detta utan kärnvapen, varför skulle de då inte våga göra något liknande eller betydligt värre med kärnvapen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.