”Jihad” av Slayer

Trash/metalbandet Slayer har gjort en väldigt politiskt inkorrekt video till deras låt ”Jihad”. (Texten är skriven ur en terrorists perspektiv.) En ny objektivistbloggare som kallar sig för Student of Objectivism har gjort den tillgänglig på sin blogg. Jag måste säga att även om videon nästan uteslutande består av islamistpropaganda är det bra hur detta direkt kan användas emot samma islamister, detta då den faktiskt visar fiendens sanna totalitära och människofientliga natur. En del kanske ogillar (eller kanske t o m hatar) Slayers musik. Det är inget jag tänker klandra er för (även om jag inte delar de känslorna), men om ni har svårt för sådan här musik har ni nu blivit varnade. Se videon här.

5 reaktioner på ””Jihad” av Slayer

  1. Jag hatar inte Slayers musik, men jag klarar mig alldeles utmärkt utan den också. Faktum är att jag bara hört en handfull låtar. Hur som helst: inte rör det sig väl om propaganda för ”islamism”? Att medlemmarna av Slayer skulle vara muslimer, eller välvilligt inställda till det som skildras i videon, kan jag inte tänka mig. Jag skulle tolka det som omvänd psykologi ifrån deras part – för nog visar den här filmen ”fiendens sanna totalitära och människofientliga natur” alltid. Fundamentalistiskt religiös tro torde vara något av det mest människofientliga som finns, en sådan som får Abraham att vilja döda sina barn, eller som får en idiot att offra sitt eget liv i en terroristattack (historien har många exempel att bjuda på). I vanligt ordning är det dock inte särskilt politiskt korrekt att kritisera religiös tro, vare sig på filosofiska grunder, eller på rent konkreta grunder där de angriper folk i Guds namn (eller Allahs). Jag gissar, även om jag inte vet säkert, att Slayer främst vill få publicitet genom kontroversiella videos – men om den här filmen på något sätt kan göra något gott är jag den förste att omfamna det.

  2. Jag tror inte att Slayer är muslimer eller vänligt inställda till dem. Du har missförstått mig. Faktum är att såvitt jag vet är alla utom sångaren ateister. Jag ser detta som en protest mot islamism och att Slayer alltså tar ställning emot islamism och religiös fundamentalism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.