Dagens last

Fattigdom i USA. Nicholas Eberstadt har skrivit en artikel som förklarar varför den officiella statistiken över fattigdomen i USA är vilseledande på flera sätt. Jag har redan skrivit ett väldigt långt inlägg om saken här. Så egentligen är det inte mycket som är nytt, men en del saker tål att upprepas, inte minst nu när Göran Persson använder sig av fattigdomen i t ex New Orleans som ett argument för välfärdspolitiken. (Detta trots att fattigdomen där nästan uteslutande är verket av välfärdspolitikens passiviserande effekt på människor.)

Al Gores ”konsensus”. Joakim Henriksson från Kulturrevolution har skrivit ett avslöjande inlägg om hur vänstern förvränger och ljuger i debatten om den globala uppvärmningen.

”Sänkt skatt ger fler jobb”. Min gamla föreläsare i offentlig ekonomi, Andreas Bergh, har tillsamman med Henrik Jordahl och Niclas Berggren skrivit en debattartikel i Sydsvenskan i vilken de med hänvisning till forskning visar att fler börjar jobba om man bara gör det mer lönsamt för dem att återgå till arbete. Detta insikt är på intet sätt revolutionerande eller ny, och det enda som är synd är att det överhuvudtaget ska krävas en massa studier för att folk ska våga dra den här slutsatsen. Men som med så mycket annat skadar det inte att upprepa en del saker.

”Abortion: The Selfish Choice”. Det har kommit ut ett nytt nummer av The Undercurrent. Det finns många angenäma artiklar i detta nya nummer. Men den artikel som jag tyckte var bäst var Ray Girns om abort. I debatten om abort brukar det tyvärr hända att man lätt fäster sig vid att konstatera att abort inte är mord, eftersom embryon och foster inte är människor, och att de därför inte har några rättigheter. Det är naturligtvis ohyggligt viktigt att betona att abort inte är mord. För om det vore mord, då vore abort naturligtvis fel och oförsvarbart. Men det är, utöver detta, minst lika viktigt att kunna motivera valet att göra abort på strikt moraliska grunder. Anledningen är den att bara för att man inte kränker någons rättigheter, betyder det inte att man handlar moraliskt riktigt.

”Trygga människor vågar”? Socialdemokraterna hävdar att vår stora välfärdsstat med generösa bidrag är en förutsättning för vår ekonomiska utveckling, för att folk ska våga ta risker, göra investeringar, starta företag, etc. Därav deras slogan: ”trygga människor vågar”. Stefan Karlsson visar dock att detta inte stämmer, och han gör detta grundligen. Det är verkligen synd att det inte finns fler sanningssägare som Karlsson i den offentliga debatten, för det skulle verkligen behövas.

Snakes On A Plane. Igår såg jag och Robert på filmen Snakes On A Plane. Jag måste säga att när vi gick inför att se den hade vi inga större förväntningar. Vi trodde att vi skulle få se en helt vanlig aktionfilm. Men ack så fel vi hade. Detta var en riktigt bra och underhållande film. De två timmarna som filmen varade bokstavligen flög förbi. Detta är B-film när det är som allra bäst. Aktion och komedi i en sällsynt bra kombination. (Jag vill dock varna finkänsliga människor för att det finns ett par scener som är lite äckliga.)

En reaktion på ”Dagens last

  1. Såg precis ”Snakes ON A Plane”. Dåligt på ett dåligt sätt vid de första ormattackerna; jag trodde de skulle spela på låga könsskämt hela filmen. Men oj vad det tog sig sen. Jackson är grym. Kan bara hålla med, en dålig film när den är som absolut bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.