”Alla ska med”?

Folk säger ständigt att om var och en av oss får stå för sjukvården, då kommer storleken på vår plånbok att bestämma hur mycket vård vi får. Det är sant. Men det är också helt rättvist, eftersom storleken på vår plånbok ytterst beror på vår förmåga att producera välstånd.

Idag är emellertid sjukvården inte privat. Den är offentlig. Den styrs av politiker och finansieras via skatterna. Och eftersom skatterna är så väldigt höga, skulle väldigt få utav oss ha råd med att på egen hand betala för sjukvården. Så vi har gjorts beroende av den offentliga sjukvården. Och därför är det inte längre upp till oss själva att ”ransonera” sjukvården i enlighet med storleken på vår plånbok. Det är nu istället politikerna som gör det åt oss.

Har vi skäl att oroa oss? Med tanke på vad socialismen har orsakat inom alla andra områden är svaret: ja. SvD rapporterar:

Landstinget i Halland säger nej till medicin åt en sjuårig pojke med en ovanlig, ärftlig dödlig sjukdom som heter Morbus Hunter.

Medicinen skulle kosta fyra miljoner kronor om året.

– Killen har ont och han blir sämre hela tiden, säger Bernt Tonnby, barnneurolog i Halmstad, till Hallandsposten.

Två av de fyra barn som har sjukdomen i Sverige var med i en studie med ett nytt läkemedel. Barnet i Halland och ett i Skåne stod utanför.

Om barnkliniken i Halmstad skulle stå för kostnaderna så spräcks budgeten. Därför vände sig verksamhetschefen till politikerna. Och de sade nej med hänvisning till att medlet inte godkänts av Emea, EU:s motsvarighet till USA:s läkemedelsmyndighet FDA, som nyligen gett klartecken.

I Skåne godtogs FDA:s beslut och barnet där får numera den dyra medicinen. Barnkliniken i Halmstad gick in med en ny begäran, men fick åter avslag.

Bernt Tonnby säger att han är ganska övertygad om att skälet till det negativa beskedet är ekonomiskt.

”Alla ska med”. Yeah right!

Nu försöker jag naturligtvis inte påstå att det finns några som helst garantier för att den här stackars pojken skulle få tag på den här medicinen under andra omständigheter, dvs om sjukvården vore fullständigt privat.

(Det är för övrigt värt att betona att så länge sjukvården är socialistisk, kommer detta att pågå, alldeles oavsett vilka politiker som förvaltar den. Landstinget i Halland är ju trots allt styrt av de borgerliga.)

Nej, vad jag säger är att idén om en socialistisk sjukvård som en ”garanti” för att folk ska få sjukvård är en bluff från början till slut, precis eftersom hela socialismen var en enda stor bluff.

Kom ihåg att den här stackars pojken är inte den enda som blir utan den vård han behöver. Idag får folk väntar i flera månader och i värsta fall år för olika behandlingar och operationer. Folk lider och dör sedan långt tillbaka i denna väntan. Och att göra människor beroende av denna gigantiska bluff är, enligt mig, ett moraiskt brott.

En reaktion på ””Alla ska med”?

 1. Jag såg Ian Wachtmeister hade mycket bra argument om sjukvård och åldervård.
  ————-
  blågul frågade: ”Hur ska svenskar tillförsäkras en trygghet på ålderdomen?”

  SVAR Ian Wachtmeister:
  – Det har det svenska folket redan nu utlovats och betalat för i 50 år. Nu är det dags att leverera för den överhet som så kaxigt sa: ”Visst är skatterna höga, men Du ska se när Du blir gammal och sjuk. Då kommer Du att bli tacksam.”
  ————
  Om ni vill lite mer vet om Ian Wachtmeister:
  http://www.bgf.nu/startsida/iw.html
  ————
  Jag tycker vår obligatorisk sjukvårdförsäkering och åldsvård är INTE PRISVÄRD TYVÄRR!
  Det menar jag det är mycket dyrt försäkering!!

  LIKA BRA båda svenska och invandrare köpa försäkring för sjukvård och åldsvård i stället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.