Mycket svag utveckling på arbetsmarknaden

Konjunkturinstitutet via SR:

– Den senaste siffran, som gäller juli månad, låg mycket nära det målet, men det berodde mest på att 95 000 personer fått sommarjobb. Konjunkturinstitutet tror att sysselsättningen sjunker igen under hösten när sommarjobbarnas anställningar tryter.

Och TCO:

– Vi har sett att det under det första halvåret har sysselsättningen inte ökat så mycket som många kanske har trott. Vi tror att sysselsättningen totalt kommer att öka med lite över 60 000 i år. Då är det långt kvar till sysselsättningsmålet på 80 procent, säger Lena Hagman, som är chefsekonom på TCO.

Detta är verkligen katastrof.

Uppdatering: DN:

Enligt Mats Dillén finns det en teoretisk chans att sysselsättningen i augusti når 80 procent, även om det inte är särskilt sannolikt. Därefter kan man dock vara ganska säker på att sysselsättningen sjunker kraftigt. Att den är så hög under sommaren beror på att många studerande sommarjobbar, samtidigt som de som har semester naturligtvis också räknas som sysselsatta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.