Lars Ohly är en tokstolle

Vänsterpartiet vill återinföra ATP. Bortsett från alla brister med ATP som man kan påtala, varför man borde sträva efter att fullständigt privatisera pensionerna, så gjorde Lars Ohly innan idag ett mycket bisarrt uttalande beträffande premiepensionen: ”Det blir en orättvisa med premiepensionen eftersom det finns de som har mer kunskap om hur de ska placera sina pensionspengar”.

Det är ju i själva verket precis tvärtom. Det är ju själva essensen av rättvisa att folk som har gjort sig besväret att ta reda på mer fakta, och som på basis av denna fakta därför kan göra mer informerade val av pensionsfonder, har större chanser att göra större vinster. Det är i själva verket som så att om man försöker stoppa dem eller på något sätt snuva dem på deras vinster genom att t ex lägga ned hela systemet eller beskatta deras avkastning, då gör man sig själv skyldig till en enorm orättvisa.

4 reaktioner på ”Lars Ohly är en tokstolle

 1. Lars Ohly vill ha monopol pension sparare. Dom måste bestämma själv tar mindre eller mer risk. Det är mycket enkel om man vill inte ta risk så stor så tar stor del obligation i fonder som det finns PPM. Varför han vill tvingas oss vi ska ha samma risk. Vill han förbjuda att starta eget företag som är stor risk ruin också?

  Det är samma sätt man kan köra bil och andra fordon fort så mycket som vill och farlig så mycket som vill.
  Alla måste bestämma själv att ta enorm risk men jag tycker det är mycket onödigt att man gör dum och tar enorm risk. Jag gör inte det.

  Han sade orättvis dom som har mer kunskap om fonder och aktiemarknad, det är löjligt! Dom har rätt mycket flitig att få öka kunskapen.

  Ska det förbjuda chef, styrsel och arbetsledare också? Ska det förbjuda pilot som har stor kunskap?

  Lars Ohly är väldig konstigt om han vill förbjuda läxa, det är vansinne!

 2. Det är helt vansinnigt hela utspelet. Det kan bara bemötas med att det helt orealistiskt. Alla partier utom vänstern var överens om att avskaffa ATP. Vänstern måste deala med socialdemokraterna för att återinföra det. Vad tycker Persson om det?

 3. ”Det heter ATP”
  ”ATPÄÄÄÄ”
  ”Nej, ATP!”
  ”Ja, ATPÄÄÄ, det sa jag ju”

  pluspoäng till den som känner igen referensen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.