Ett erkännande

Lars Leijonborg skriver i sin bok Global utmaning – Så blir också Sverige vinnare:

En del skribenter som står till höger om mig på den ideologiska skalan menar att det Europa försöker sig på är ett dödsdömt projekt. Det går inte att kombinera en dynamisk ekonomi med så höga skatter som blir följden av de offentliga välfärdsambitionerna i Västeuropa. Ett intresseväckande exempel på den argumentationen finns i Johnny Munkhammars bok Sagan om välfärdens återkomst.

Jag är inte redo att kasta ut den europeiska välfärdsmodellen. Jag tror fortfarande att det går att kombinera höga ambitioner på välfärdsområdet och därmed ganska höga skatter med en vital, konkurrenskraftig ekonomi. Jag medger att det för närvarande är svårt att peka på några västeuropeiska länder som bevisar min tes, för just nu är det rätt så glåmigt i hela det ”gamla” Europa. (s 157, min kursivering.)

Säg till när du är redo Lars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.