Erixon vs egoismen?

Ibland när jag läser Dick Erixons blogg blir jag inte klok. Här är ett nytt exempel på varför. Han går igenom alla de förändringar som de borgerliga partierna har gjort på sistone. Om centerpartiet skriver han:

Istället har centerpartiet kunnat inta rollen som radikal förnyare av den för företagsamheten så viktiga arbetsrätten. Partiet är ensamt i alliansen om att kunna göra det utan att ta skada av anklagelser om högerparti från socialdemokraterna – av den enkla anledningen att det var just med centerpartiet som socialdemokraterna så väl samarbetade för bara några år sedan. Ett parti som s samarbetat med kan knappast vara osolidariskt, orättvist och egoistiskt.

Är det Dick Erixons värderingar som smyger sig fram här, eller är det blott och bart en beskrivning av socialdemokraternas? Om det är det förra, betyder det då att Erixon anser att en fri arbetsmarknad vore osolidarisk, orättvis och egoistisk? Det enda som talar emot att han skulle tycka detta är det faktum att han är, vad jag vet, en stark sympatisör av centerpartiet. Detta inte minst eftersom han länge var aktiv i partiet. Men om han nu inte tycker det, hur kommer det sig då att han inte skriver dessa ord inom citationstecken för att markera att han inte delar den konnotation som socialdemokraterna ger dessa ord i detta sammanhang?

Eftersom han tidigare använder sig av ord som ”egoism” på ett helt olämpligt sätt, finns det inget sätt man kan vara säker på var Erixon står här. Och det som gör allt detta ännu mer förvirrande, för att inte säga irriterande, är att jag vet att han åtminstone har en hum om vem Ayn Rand var och vad hon stod för. Han gör ju trots allt reklam för hennes filosofi på sin blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.