”Moder Theresa och välfärdsstaten”

Idag finns det många som anser att välfärdsstaten är opraktisk men moralisk. Detta gör dem oförmögna att leverera någon moralisk kritik mot välfärdsstaten. (Bland dessa hittar vi väldigt många moderater.) Detta gör att människor inte ser något moraliskt problem med parasitism, uppoffrandet av människor, skatteslaveri, kränkandet av människors rättigheter, etc. Det finns även dem som menar att välfärdsstaten må vara omoralisk (eftersom den kränker människans rättigheter), men den är ändå på något sätt praktisk. Detta gör dem naturligtvis oförmögna att övertala någon om att vi ska avskaffa välfärdsstaten, för det vore ju opraktiskt. (Bland dessa hittar vi också väldigt många moderater.) I sin senaste kolumn ”Moder Theresa och välfärdsstaten”, visar emellertid Mattias Svensson tydligt varför det omoraliska är det opraktiska och antyder därmed också att det moraliska är det praktiska. Det är därför Mattias Svenssons senaste kolumn är så bra och värd att läsa.

2 reaktioner på ””Moder Theresa och välfärdsstaten”

  1. Moderaterna med Reinfeldt i spetsen kommer inte att vilja formulera någon moralisk kritik mot välfärdsstaten.
    I inledningstalet till moderaternas stämma idag deklarerade Reinfeldt att han kommit till INSIKT om välfärdsstaten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.