“Er Sverige et sosialdemokratisk paradis?”

Vegard Hovland Ottervig, som sköter AynRand.no, skrev häromdagen ett kjempeflott blogginlägg om min kurs i två delar “What about Sweden?” som jag återgav vid Oslo Objectivist Conference 2018. Detta är en mycket fin sammanfattning, helt perfekt för dem som inte kunde komma:

Sverige blir ofte trukket frem som utstillingsvinduet til sosialdemokratiet og velferdsstaten. Carl Svanberg viser hva som egentlig skjuler seg bak det offisielle paradisstempelet.

På Oslo Objectivist Conference 2018 holdt Carl Svanberg et foredrag i to deler ved navn «What about Sweden?» Hensikten med foredraget er å dra teppet under myten om at Sverige er et sosialdemokratisk paradis, en myte som blir trukket frem nå og da for å argumentere for økt sosialisme rundt omkring – den amerikanske politikeren Bernie Sanders er et nylig eksempel.

Ifølge Svanberg er Sverige et mye brukt «poeng» mot kapitalisme og for sosialisme, og myten hevder at «sosialisme fungerer i Sverige» og at sosialdemokratiet fremsto som en reddende engel fra 1930-tallet og utover via omfordeling av velstand.

Läs resten här. Under tiden kan ni väntar på en sammanfattning av del två kan ni gott passa på att läsa om Richard Salsmans och Andrew Bernsteins fina föredrag.

En reaktion på ”“Er Sverige et sosialdemokratisk paradis?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.