EPAs mörkläggning

USAs miljödepartement, EPA, mörklägger sina egna studier om klimatförändringarna. Varför? Därför att de inte tjänar Obamaadministrationens politiska överväganden.

Tankesmedjan CEI har kommit över interna e-mail från USAs miljödepartement, EPA, som visar hur mörkläggningen har gått till och varför. (Ni kan läsa e-mailen här.)

Detta är ett bra exempel på hur staten förstör vetenskapen genom att politisera den.

Vem vet hur vanligt detta är? Vem vet hur många statligt producerade studier som har skapats under liknande omständigheter? Kan och bör man ta något EPA säger på allvar efter detta? Jag tycker inte det. Jag tycker att man har rätt att avfärda EPA som en icke-trovärdig källa. De har diskvalificerat sig själva. (Via Michelle Malkin.)

5 reaktioner på ”EPAs mörkläggning

 1. Vi har en illegal person sittende i det Hvide Hus! Han er ikke Amerikansk statsborger og har svindlet sig ind i huset.
  Pravda skrev for en maaned siden, at Marxismen’s indtog her i USA gaar hurtigere end den Russiske revolution.
  Papir-penge trykkes uden at der er nogen colateral bag.
  Banker, forsikringsselskaber, General Motors, Chrysler, m.m. er nu under statens kontrol.
  Meget mere end miljo studier er under laag, inkluderet Barry Soetoro’s daabs-attest og alle hans skole papirer er blokeret paa samme maade.
  Undskyld sproget, jeg foretrakker engelsk!

 2. Jag såg igår morse en debatt mellan Anders Wijkman och Nils Lundgren i klimatfrågan. Lundgren har efter det att han slutade som EU-parlamentariker för Junilistan ”kommit ut” som ”klimatskeptiker”, tillsammans med Marian Radetzki (som är professor i nationalekonomi vid Luleå Tekniska Universitet) i en på nätet ännu ej publicerad debattartikel i tidskriften Ekonomisk Debatt.

  Jag missade början av debatten, men när jag började se så hänvisade Wijkman till IPCC:s forskare samt såna som nyligen hävdat att tillståndet är ännu värre. Lundgren svarade då med att påpeka att enbart forskare som bekräftar Al Gores teorier får anslag och blir erkända av IPCC och liknande organisationer, medan de som inte håller med blir utfrysta och ignorerade. Det du nu berättar om illustrerar hur rätt Lundgren hade.

 3. ”…Lundgren svarade då med att påpeka att enbart forskare som bekräftar Al Gores teorier får anslag och blir erkända av IPCC och liknande organisationer, medan de som inte håller med blir utfrysta och ignorerade. Det du nu berättar om illustrerar hur rätt Lundgren hade.”

  Jo… – Stefan – så här går det ju som princip generellt till – för att MaktHavarna skall kunna fortsätta med att enväldigt = diktatoriskt skall kunna styra sin fårskock, tyvärr tyvärr… :cry:

  Synd att det ej finns flera ”Lundgrenare” som agerar – som är inne i sina aktiva yrkes- och ämbetsuppdrag. Men i o f s – det är ju bättre att någon gång hålla sig till sunt förnuft = BondFörstånd under sitt liv – än ALDRIG… :wink:

  • Allvarligt talat är dina skriverier på nätet ganska obegripliga. Vore det inte bättre att skriva fullständiga meningar, och sluta baka in en massa irrelevanta länkar överallt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.