Coulter om mordet på George Tiller

Ann Coulter om mordet på abortläkaren George Tiller: ”I don’t think of it as a murder … I am personally opposed to shooting abortionists, but I don’t believe in imposing my morality on others.” Och: ”If you don’t believe in shooting abortionists, don’t shoot an abortionist.” (Via Little Green Footballs.)

Man undrar ju om motsatsen gäller. Det vill säga om du tycker att det är en bra idé att skjuta ihjäl abortläkare, då ska du få skjuta ihjäl abortläkare.

Att mörda abortläkare, är inte Ann Coulters grej. Hon gillar inte att tvinga på sin moral på andra. Men hon ser det inte som mord. Så om du har lättare för att tvinga på din moral på andra, då skulle, förmodar jag, sådana som Coulter inte fördöma dig. Hon skulle bara säga att det inte var hennes grej.

Coulter gör en poäng av att den överväldigande majoriteten av alla som är motståndare till abort inte ägnar sig åt den här typen av terror. Trots det var tidningar som New York Times snabba med att koppla denna inhemska religiösa terrorism till kristen fundamentalism. Men detta är hyckleri, säger Coulter, eftersom de sällan eller aldrig vill koppla islamisk terrorism till just islam.

Det är en bra poäng, men detsamma kan sägas om den muslimska världen. Den överväldigande majoriteten av muslimerna är inte terrorister. Men den islamiska terrorismen har ändå sina rötter i islams religiösa läror och anledningen till att så mycket islamisk terrorism produceras, beror bland annat på att majoriteten av alla muslimer av religiösa skäl ger det sin passiva moraliska sanktion.

Detta för oss tillbaka till USA:s inhemska religiösa terrorister. Hur länge kommer majoriteten av abortmotståndarna att vara fredliga, om sådana som Ann Coulter väljer att ge dessa mördare sin passiva moraliska sanktion? Om sådana som Ann Coulter vägrar att överhuvudtaget se det som mord? Vad händer när majoriteten av de kristna fundamentalisterna börjar inta denna attityd? Då kan vi vara säkra på att vi kommer att se mycket mer kristen terror i USA.

2 reaktioner på ”Coulter om mordet på George Tiller

  1. Alltså, Svanberg, Coulter driver bara med abortförespråkare. De brukar komma med politiskt korrekta fraser som ”Jag är personligen emot abort, men jag vill inte påtvinga min moral på någon annan”.

    Hon vänder på det, kort sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.