En reflektion över kulturen

Har kulturen blivit bättre sedan Atlas Shrugged publicerades 1957? Här är ett tänkbart svar på den frågan. Om strömmen gick över hela den civiliserade världen, då skulle säkert någon oskyldig och naiv själ säga: ”Har Atlas börjat rycka på axlarna?” En mer cynisk och bitter själ skulle säga: ”Har Earth Hour börjat?” I Atlas Shrugged ville inte skurkarna öppet erkänna sina verkliga motiv. I dagens samhälle förnekar skurkarna inte sina motiv. De säger rakt ut vad de är ute efter. De möts inte av förakt och avsky; de möts av beröm och applåder. De väntar inte på John Galt. De vet inte vem han är, och de bryr sig inte heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.