Notiser

• Kommentatorn Rick Santelli höll för ett tag sedan ett passionerat tal som fångade stämningen i Amerika. Om ni inte redan har sett det bör ni se det.

I sitt tal uppmanade Santelli amerikaner att hålla ”Tea Partyn” i protest mot Obamaadministrationens vansinniga ekonomiska politik. Så har det också blivit och det har gett upphov till ett nytt fenomen: ”Going Galt”.

Ett återkommande tema vid dessa Tea Party-protester är alla referenser till Ayn Rands bok Atlas Shrugged. Paul Hsieh rapporterar:

Over the past week, an extraordinary wave of “Tea Party” protests has erupted across America. Citizens around the country have expressed outrage at the government’s mishandling of the financial crisis. And one of the most intriguing developments has been a resurgence in interest in Ayn Rand’s classic novel Atlas Shrugged. Denver’s Tea Party protest opened with a reading from Atlas Shrugged. A sign at the New York City protest read, “Ayn Rand Was Right.” One banner at the Atlanta Tea Party said, “Read Atlas Shrugged Before It Happens.”

Michelle Malkin har skrivit flera rapporter om ”Going Galt”-fenomenet. Denna reaktion är uppmuntrande att se. Än finns det något kvar i den amerikanska livskänslan.

• Många amerikaner söker svar på de ekonomiska problem som Amerika står inför och i sitt sökande vänder de sig till Ayn Rand. Ett bevis för det är att Atlas Shrugged säljer bättre än någonsin. The Economist rapporterar att varje gång det är ett nytt statligt ”räddningspaket” på gång, då ökar försäljningen av Atlas Shrugged. Detta är förstås fantastiskt roligt. Chanserna för att Ayn Rands idéer att bli en del av ”mainstream” i USA är större än någonsin. Nu gäller det bara att få folk att inse att vad de behöver är inte bara en ny ekonomisk politik, utan en helt ny rationell filosofi.

• Thomas Bowden talar om Atlas Shruggeds relevans på WKRC och Off the Sound Connecticut. Yaron Brook skriver om Ayn Rands relevans i dessa tider i Wall Street Journal.

• En amerikansk kongressman säger att vi lever i Atlas Shrugged.

• Jag hittade häromdagen en reklamfilm från det nya nationaliserade Citibank (via Paul Hsieh).

En reaktion på ”Notiser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.