Nämnd i DN

Håkan Boström skriver om individualismen i DN:

I Timbrorapporten ”Är ungdomen individualistisk” från förra året undersöker filosofen Carl Svanberg också frågan om samtidens narcissism och nonkonformism. Svanberg är visserligen ingen romantiker. Men hans svar är mer i linje med de radikala kritikerna. Han menar att dagens svenskar alls inte lider av för mycket individualism – utan för lite. Behovet att skilja sig från mängden, inte minst bland ungdomar, är över huvud taget inte ett uttryck för individualism. Det är ett snarare ett exempel på osjälvständighet.

Kul! (Tack Stefan Karlsson.)

2 reaktioner på ”Nämnd i DN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.