”The Menace of Pragmatism: How Aversion to Principle Is Destroying America”

Tara Smiths föreläsning ”The Menace of Pragmatism: How Aversion to Principle Is Destroying America” finns nu tillgänglig på Ayn Rand-institutets hemsida. Jag rekommenderar alla att lyssna på denna föreläsning. Den förklarar vad pragmatism är, varför det är irrationellt och opraktiskt, varför det är farligt och vad man kan göra för att bekämpa den.

6 reaktioner på ””The Menace of Pragmatism: How Aversion to Principle Is Destroying America”

  1. Det var inget nytt för mig heller, men det var ändå en bra föreläsning för alla andra som inte har studerat pragmatismen och som kanske inte har tänkt på hur mycket den faktiskt påverkar vår kultur. Det var framför allt för dem som jag rekommenderade den. (Sedan skadar aldrig lite repetitioner.)

  2. Visst är det så. Just därför är det lite synd att föreläsningar som denna erbjuds för registrerade medlemmar på ARi:s hemsida. Där lär de inte nå särskilt många pragmatiker, tyvärr.

    • Det är inte sant längre. Numera kan man se den på första sidan som jag länkade till. Skrolla bara ned på sidan så ser du. Så passa på och gör reklam för videon på din blogg! Sprid ordet! :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.