Fortsätt prata

Ayn Rand skrev i sin essä ”What Can One Do?”:

A few suggestions: do not wait for a national audience. Speak on any scale open to you, large or small-to your friends, your associates, your professional organizations, or any legitimate public forum. You can never tell when your words will reach the right mind at the right time. You will see no immediate results—but it is of such activities that public opinion is made. (Min betoning.)

Som ett, av många uppmuntrande exempel på detta, stötte jag igår på vicevärden, en person som jag varken känner eller brukar prata med. Han hejdade mig när jag var på väg till bussen och undrade, med en påtaglig entusiasm, om det var jag som skrev de ”där jäkla bra insändarna” i Helsingborgs Dagblad. Det var det, så klart.

Ayn Rand skrev också: ”[W]hen you ask ‘What can one do?’- the answer is ‘SPEAK’ (provided you know what you are saying).” Så vad väntar du på? Var självisk. Börja prata. Det finns inga genvägar om man vill göra skillnad.

För de som redan pratar och kanske har pratat i decennier säger jag: fortsätt prata. Ge inte upp. Om ni, likt min vicevärd och många andra jag ibland stöter på, tycker att jag gör ett bra jobb, kom då ihåg att jag själv är direkt och indirekt en produkt av era insändare, essäer och foruminlägg. Ni gör och har gjort skillnad.

För konkreta tips på hur du kan, utifrån dina förutsättningar, ägna dig åt kulturell aktivism besök The Ayn Rand Centers aktivism-sida.

En reaktion på ”Fortsätt prata

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.