Avdrag som dold social ingenjörskonst

Yaron Brook argumenterar i Forbes att staten faktiskt ägnar sig åt dold social ingenjörskonst, när de med olika skattelättnader försöker muta oss – med våra egna pengar – till ett politiskt önskvärt beteende. Jag tycker att detta är en mycket bra artikel som visar att speciella avdrag av olika slag inte bara ”snedvrider” ekonomin, och gör den mer ineffektiv, utan faktiskt uppmuntrar oss till att handla mot vårt eget bästa, mest rationella, omdöme. Läs den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.