Rapporter

Förresten. Jag skriver inte bara här på bloggen. Ibland skickar jag in insändare som blir publicerade. Vilket alltid är roligt. Men jag kan inte låta bli att nämna att jag, för ett tag sedan, också blev medförfattare till en miljörapport som MUF gav ut.

Detta var dock strax innan MUF, via framför allt Wykman, bestämde sig för att bli ”nya” MUF. Vänstertidningen ETC noterade dock rapporten och försökte så klart göra narr av rapportens innehåll. ETC:s ”sågning” är, trots allt, mycket underhållande läsning. Vad sägs om rubriker som: ”LITA INTE PÅ FN – LÄS RAND ISTÄLLET” ;-) Ja, jag kunde inte säga det bättre själv.

Rapporten har sina brister, men jag är i varje fall nöjd med min egen insats. Och det lär inte vara svårt att se vem som har skrivit vad. För de som har svårt att lista ut det kan jag avslöja att jag åtminstone är författaren till sidorna 9-15, fram tills avsnitt 3.6 börjar. Jag hade ingen del i något annat.

Nu för tiden tror jag att man försöker förtiga rapporten inom MUF eftersom Wykman m fl argumenterar emot rapportens slutsatser och argumenterar på premisser som är oförenliga med en stor del av den argumentation som jag förde i den. Inte för att någon har försökt bemöta de argument som jag kommer med. Man bara låtsas som att ingen har framfört dem. Det blir bekvämare så…

Och apropå detta. Min egen bok, där jag ska samla ”det bästa” av mina blogginlägg och essäer, inklusive kanske en och annan opublicerad essä, ligger helt på is. Det beror dels på att många äldre inlägg som jag tänkte ha med från början måste jag redigera. (Vilket inte kom som någon större överraskning.) Sedan har jag inte heller hunnit med att läsa igenom alla gamla texter. Jag har helt enkelt inte haft tid. Eller, för den delen, lust att göra det. Det finns annat som intresserar mig mer just nu i livet.

Nämnde jag det? Även jag jobbar på en rapport för Timbro. Men mer om detta senare…

2 reaktioner på ”Rapporter

  1. Mitt tips är att du skriver en bok om objektivismen. Det behövs en bok skriven på svenska som är klar och tydlig om ämnesområdet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.