6 reaktioner på ”Insändare i HD

  1. Tack! Nej, jag har inte tänkt på det. Men jag kanske borde tänka på det. Vad sägs om: ”Er lokala filosof”. Eller ”Carl Svanberg av Ramlösa”, Eller kanske bara ”Filosofen”? ;) Nej, det där senare är hybris!

  2. Mycket trevligt. Kul att både du och jag fick in icke politiskt korrekta insändare i HD samma dag! En eloge till HD faktiskt. Jämför med Karin Bojs på DN som inte svarar på kritiska frågor ens på e-post, än mindre publicerar dem för en större läsekrets. Jag förmodar att du är rätt person att fråga: Finns det något mer ur Ayn Rands författarskap som är givande förutom ”Atlas Shrugged” och ”The Fountainhead”? (Jag gillar hennes politiska filosofi, men rent litterärt var det stundtals plågsamt att läsa.) Som titel föreslår jag att du använder ”Libertarian”.

  3. Iranric: Mitt förslag är att du kanske ska läsa något icke-skönlitterärt. Jag tycker om allt jag har läst av Ayn Rand, inte minst skönlitterärt, så jag vet inte hur jag ska reagera på dina ”plågor”. Men det finns, som sagt, även icke-skönlitterära böcker som du skulle kunna läsa. Jag skulle rekommendera dig att läsa två böcker till en början: The Virtue of Selfishness och Capitalism: The Unknown Ideal. Helst i den ordningen också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.