”Detta är den bästa bok jag har läst”

Ännu en känd finansman har upptäckt Ayn Rand. Denna gång är det Tommy Jacobsson som i Dagens PS berättar om sin senaste läsning under sin senaste resa:

”Det största och mest omvälvande intrycket av den här resan hade jag dock med mig i bagaget från Sverige, en bok. Min goda vän Douglas Roos har sedan en tid försökt övertyga mig om att läsa Ayn Rands, Och världen skälvde. Jag har tvekat i det längsta, avskräckt av det massiva intrycket av över 1.200 sidor hoptryckt textmassa.

Till slut, på vägen hem, tog jag tag i pjäsen och började läsa. Jag har inte hunnit mer än knappt halvvägs ännu, men jag tvekar inte. Detta är den bästa bok jag har läst, utan tvekan en bok som på flera plan sätter ord på mycket av det som jag betraktar som min värdegrund i livet. Jag vet att miljontals människor världen över är före mig att ha läst denna fantastiska bok, men, va fan, bättre sent än aldrig.”

Kul att du tycker om den Jacobsson!

2 reaktioner på ””Detta är den bästa bok jag har läst”

  1. Coolt! Jag skrev en kommentar till artikeln. Douglas Roos som rekommenderade boken är föresten VD för Ladbrokes i norden.

    Själv träffade jag en mycket trevlig filosofilärare (blivande professor tror jag) på en studentmottagning i sommras. Hennes favorit var Aristoteles, och hon var inte speciellt förtjust i sk kontinental filosofi.

    Jag tänkte att hon var bra ”material” så jag berättade om Ayn Rand och prackade på henne lite bokrekommendationer. Hon verkade genuint intresserad och antecknade böckerna jag rekommenderade.

    Det skulle vara kul att veta vad hon tyckte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.