Tillbaka!

Nu är jag hemma igen, tillbaka ifrån min ”semester” hemma hos Per Nilsson. Det har under omständigheterna varit en mycket trevlig vistelse. (Tack igen Per! Jag hoppas jag någon dag kan återgälda din otroliga generositet och gästfrihet.)

Jag är inte riktigt tillbaka här än. Orsaken till detta är att jag under mitt besök i Linköping blev sjuk. Förkyld närmare bestämt. Jag är nästan helt återställd nu men jag känner ändå att min funktionsduglighet är nedsatt. Jag kommer så snart som möjligt att sätta igång bloggen på allvar igen.

Jag har dock för dagen ett tillkännagivande. Det handlar om en ny regel för vilka kommenterar jag kommer att acceptera i framtiden. I regel är det bara kommentarer som jag finner förolämpande som jag censurerar. Det finns också andra kriterier, men detta är helt klart den vanligaste orsaken.

Jag har nu kommit på behovet av en ny regel. Regeln är att om du ställer en fråga eller kommer med en invändning, som jag redan har, ofta mer än en gång, mer eller mindre grundligt svarat eller också länkat till en eller flera artiklar har bemött samma fråga eller invändning, då kommer jag inte att publicera den.

Ni som ställer dessa frågor eller kommer med dessa invändningar kan låtsas hur mycket ni än vill att ingen har svarat på just er fråga eller invändning, men jag tänker inte låtsas med er. Ni kan också låtsas att jag inte publicerar era frågor eller invändningar för att jag inte ”vet” svaret hur mycket ni än vill. Jag bryr mig om vad ni tror om mig.

Här är ett konstruktivt förslag: lär er att söka runt i arkiven eller att undersöka min ”blogroll”.

2 reaktioner på ”Tillbaka!

  1. En variant som kanske kan vara till någon pedagogisk nytta är att svara med att länka till den uppsats eller bloggpost där svaret finns, enligt modellen ”Besvarat förr: [länk].”

    Annars sympatiserar jag (föga överraskande) med dig, för det finns få saker som är så frustrerande som invändningar man redan besvarat hundra gånger förr. Det är ungefär lika frustrerande som ideliga lågtryck från Atlanten.

  2. POS skrev: ”En variant som kanske kan vara till någon pedagogisk nytta är att svara med att länka till den uppsats eller bloggpost där svaret finns, enligt modellen ‘Besvarat förr: [länk].'”

    Bra idé. Jag ska nog köra med den ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.