Politiska faktorer

Trots att man har tillfört 20 000 nya soldater till Irak verkar arbetet med att göra slut på terroristerna gå trögt. Det finns flera skäl till det. Ett skäl är att de irakiska poliserna som ska hjälpa de amerikanska soldaterna inte dyker upp och att de som dyker upp inte gör ett särskilt bra jobb. Men det finns också andra politiska faktorer som spelar in. New York Times:

In some parts of the city, commanders have yet to attempt large-scale clearing operations. For example, American forces have moved into only a small portion of Sadr City, the vast slum on the city’s east side that is a Shiite stronghold.

Sending large number of troops in there could incite heavy violence and opposition from Prime Minister Nuri Kamal al-Maliki’s largely Shiite government, several officers said.

Hur ska de amerikanska soldaterna kunna göra slut på terroristerna i Irak om de inte ens kan räkna med ett helhjärtat stöd från landets regering?

Här är ett förslag: vad sägs om att strunta i att ta så mycket hänsyn till allt och alla, och bara få jobbet gjort? Det blir ju inte bättre för att man drar ut på denna process i flera år. I den här takten kommer man aldrig att vinna kriget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.