2 reaktioner på ”Ny nätnattväktare

 1. Vad är det så intresserad att läsa. Många döva har problem att skriva rätt grammatik.
  Om döva läser mycket i många böcker så kan bli bra grammatik som nivå hörande.

  En döv som är 39 år och har examine för docent jurist som är först döv som är docent jurist i Europa och han skriver så bra grammatik utan problem.

  Många unga döva har svårt att läsa och kommer blir bättre när han/hon blir äldre. Jag är döv och var 13-15 år, då jag har mycket svårt att läsa grund av teckenspråk var omoral 1960-talet och konservativ.

  Konservativa var mer negativa teckenspråk och anser döva borde träna att oral (tala) och Liberala var mer positiva teckenspråk som låter döva väljer hellre teckenspråk än oral.

  Min mamma och min morfar var blå liberal som var nyliberal. 1966 född min mamma barn till mig och min mor skakade ”musik” till mig som var 1 år, då jag tittar inte och hon började undra om vad hände för mig. Min föräldrar vände till sjukhus och undersökte, läkare sade jag är död så min släkter förstod jag är ärflig döv barn fråm min mors släkter som hade dålig hörsel även två döva t.ex min mormor blev sämre hörsel och hörselskada.

  WOW min bror, syster och systers tre barn är hörande :-) även systers barn är duktiga i skola:-)))). Jag talar till äldst syster barn som är 9 år ”MYCKET VIKTIG! kämpar du med plugga och duktig i skola för att bra för min familjen i framtid” (jag tänker om kapitalist samhället).

  Läkare sade för min mamma ”din barn får inte använda teckenspråk och måste använda tala” och hon sade ok och försöker tala med henne. Hon talar med mig i fler månad och min morfar och mor förstod det passar inte man talar med dövbarn.

  Mamma sökte efter kurs för teckenspråk i många telefon men tyvärr det fanns inte, då många säger teckenspråk är olämplig.

  1970 ändrar lag om mer positiva teckenspråk och då mamma blir oehört glad och vändar till kurs för teckenspråk på en gång. Min mamma sade mig ”FUCK 1960-talet” Jag hade stor missat kunskap av språk är grund av sluten av 60 talet använde mamma inte teckenspråk med mig.

  POS skriver så bra och jag ska sätt ”Sitter moral i generna?” i döv forum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.