Terror i Europa

SvD:

En ny rapport från det europeiska polissamarbetet Europol anger att 498 terroristattacker genomfördes i elva EU-länder i fjol.

Islamistisk terrorism domineras av tre stoppade försök till attacker: försöket den 31 juli 2006 att spränga ett lokaltåg i Köln, gripandena i Storbritannien den 10 augusti av en grupp som planerade att spränga passagerarflyg över Atlanten, samt danska polisens gripande av nio personer som planerade sprängdåd i Vollsmose utanför Odense den 5 september.

Från oktober 2005 till december 2006 greps totalt 340 personer misstänkta för islamistisk terrorism. Enbart 10 procent av dem misstänktes för planering, förberedelser eller genomförande av terroristdåd. De flesta gripanden gällde medlemskap i en terroristorganisation, följt av finansiering av sådana.

Det finns åtminstone fyra saker som är intressant med denna rapport.

Européerna kan inte längre blunda inför islamisternas krig mot väst. Det är inte bara Israel och USA som är utsatta, även Europa är utsatt. Men det är egentligen ingen nyhet. Vi har ju attackerna i Madrid 2004 och i London 2005 som två färska och hemska exempel. Men som denna statistik antyder är det bara en tidsfråga innan en riktigt stor attack genomförs. Det gäller för européerna att vakna upp och inse att islamisternas fiende inte är Israel eller USA, utan väst.

Även om de allra flesta attacker, 424 av 498, inte utfördes av islamister utan av separatister, visar ändå statistiken att det är islamisterna som är på frammarschen och att de är mer aggressiva och ambitiösa. De attacker som islamisterna försökte genomföra var nämligen, om de hade lyckats, mycket större och värre. De hade av allt att döma kostat livet på tusentals människor. ”De flesta attackerna [från separatisterna] var små och genomfördes på Korsika och i Baskien”. 55 av attackerna genomfördes av socialister eller anarkister. ”De flesta var dock av mindre format”.

I princip samtliga terrorister är antingen religiösa fanatiker (islamisterna) eller kollektivister. Det är föga förvånande. Det hör till sakens natur att dessa människor drivs till terrorism. Metafysiskt delar de i varierande utsträckning föreställningen att individen inte är fullt ut verklig (Platon-Hegel-ism). Epistemologiskt delar de i varierande utsträckning föreställningen att kunskap är automatisk, ofelbar om än subjektiv (mysticism). Etiskt delar de uppfattningen att individen ska leva för andra (stammen, rasen, nationen, staten eller Gud).

Endast en av attackerna genomfördes av nazister. Om vi kunde reducera hotet från nazisterna till detta genom att lägga Nazityskland i ruiner, vad skulle då inte ett riktigt krig mot Iran kunna åstadkomma?

2 reaktioner på ”Terror i Europa

  1. Skulle inte en attack mot Saudiarabien också vara på plats? Kungafamiljen där sponsrar både terrorism och muslimska predikanter här i västvärlden som förespråkar jhiad.

  2. Kid: Absolut! Näst efter Iran är nog Saudiarabien det värsta hotet mot oss idag.

    ”The Objective Standard” (länk finns ute till höger här på bloggen) har publicerat flera uppsatser om ”kriget mot terrorismen” som även icke-prenumeranter kan läsa, och dem rekommenderar jag varmt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.