”Idealt” klimat?

Av Henrik Unné

Miljörörelsen hävdar att vi människor håller på att orsaka en höjning av jordens medeltemperatur med vår fossilbränsleeldning, och att detta kommer att leda till en klimatkatastrof. Men hur vet dessa ekologister att just dagens medeltemperatur är den ”rätta”? Jordens klimat har varit både varmare och kallare vid olika tidpunkter förrut i jordens historia. Hur vet de gröna att just det klimat som råkar råda på jorden just idag är den ”bästa av alla möjliga klimat”?
 
Hur vet ekologisterna att inte en varmare klimat, med mera växtlighet, skulle vara bättre än dagens? Hur vet de att inte en kallare klimat, med färre insekter, skulle vara bättre än dagens? Det korta, enkla svaret är att ingen vet vad som skulle vara den idealiska medeltemperaturen på jorden.
 
Och om vi inte vet att vår fossilbränsleeldning håller på att höja jordens medeltemperatur, vilket är något vi faktiskt inte vet, och om vi inte ens vet att det är något dåligt om jordens medeltemperatur blir högre, varför ska vi då begå självmord genom att forcera fram ett stopp för fossilbränsleeldningen för att försöka stoppa jordens påstådda uppvärmning.
 
Varför inte slå vakt om välfärden och industrisamhället istället? Genom att bl a tillåta fossilbränsleeldningen, som driver vår ekonomi? Om det då blir några negativa effekter för oss, pga en höjning av jordens medeltemperatur, kommer vi då att ha omfattande ekonomiska resurser, så att vi kan rädda vår välfärd genom att anpassa oss till klimatförändringen. T ex genom att omlokalisera jordbruk, börja odla nya grödor, bygga diken om havsnivån stiger, osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.