Saker på gång

Som vanligt går det i vågor här på bloggen; ibland har man inte tid, ibland har man bara inget att säga. I vilket fall som helst har jag dock ett par saker på gång. Jag håller på att skriva ett par insändare som jag just nu håller på att redigera. Så fort jag är klar med dessa insändare kommer jag att offentliggöra dem här på bloggen. Det är inga revolutionerande verk, men förhoppningsvis kommer exempelvis insändarna att publiceras i någon tidning, och förhoppningsvis är de bra nog för att få en och annan läsare att tänka om lite.

Sedan har jag också en essä om Keynes på gång som jag håller på att redigera. Jag har jobbat på den länge, men det beror också på att jag från början hade den helt vansinniga ambitionen att skriva en essä som skulle ta upp precis allt som är fel med Keynes teorier. Det är ambitiöst, men det var för min del alldeles för ambitiöst. Så fort jag började skriva texten upptäckte jag att det inte blev en särskilt bra text om jag å ena sidan skulle begränsa mig till den vanlige läsarens förkunskaper i ämnet och dels för att essän till sin storlek skulle hålla sig inom rimliga gränser. En nationalekonom som George Reisman skulle säkert kunna kondensera detta ämne på ett lämpligt sätt, men jag vet inte hur man ska göra det. Så istället valde jag att hålla mig till vad jag ser som essensen av Keynes teorier. Det gör min essä kanske inte lika intressant för somliga, men förhoppningsvis får någon ut ett värde av att läsa den.

Jag har för övrigt börjat läsa lite i Wilhelm Windelbands A History of Philosophy och Theodore Dalrympes Life at the Bottom. Båda två är väldigt bra, än så länge. Snart kommer det en bokrecension till den senare. Apropå bokrecensioner blev jag ännu mer intresserad av Tara Smiths senaste bok, The Virtuous Egoist, efter att ha läst Diana Hsiehs recension av boken i det senaste numret av The Objective Standard. Om ni inte redan gör det rekommenderar jag verkligen er att ta upp en prenumeration av The Objective Standard. The Virtuous Egoist kommer förresten snart ut i en betydligt billigare pocketupplaga.

2 reaktioner på ”Saker på gång

  1. Sant, men det var också en av anledningarna till varför jag inte längre tyckte att det var en bra idé. Från början var dock tanken att jag skulle välja ut de värsta sakerna ur den boken och därmed tillgängliggöra innehållet i den för fler. Det är kanske ingen dum idé, men det är för tillfället mer ambitiöst än vad jag har tid och lust med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.