Environmentalism vs sex

Eftersom allt vi gör har en påverkan på naturen följer det att environmentalismen blir en totalitär ideologi som kräver en totalitär stat för att förverkligas fullt ut. Staten måste nämligen detaljreglera alla aspekter av våra liv. Inte bara energiproduktionen och -konsumtionen. Staten måste bestämma över all vår produktion och konsumtion – med allt vad det innebär. Staten måste därför, i förlängningen, bestämma hur vi bor, var vi bor, hur vi rör oss, hur vi jobbar, var vi jobbar, hur vi äter, vad vi äter, etc. Allt måste kontrolleras. Även hur vi har sex.

Låter detta som ett sjukt skämt? Jag är rädd för att det inte är det. Canada.com:

”We have to look at every piece of our lives, including our sexuality, and ask: How is this healthy for me, and how is this healthy for the planet?” says [Rebecca] Denk [business manager for the adult toy store Babeland]. ”Hopefully, we’re all becoming better global citizens.”

Other ways of ”greenwashing” the bedroom, as outlined by TreeHugger and Greenpeace, include turning out the lights, not buying PVC or vinyl accoutrements, ensuring S&M paddles are made from sustainably harvested timber, using organic massage oils, showering together, using bamboo bed sheets (they come from a rapidly renewable resource and are said to be ”super sexy”), and wearing lingerie made with renewable fibres such as hemp (Enamore), bamboo (Butta) and other organic goodness (GreenKnickers, Buenostyle, Peau Ethique).

Återigen kan environmentalisterna och deras apologeter alltid säga att det inte är fråga om tvång här. Det handlar ”bara” om lite ”goda tips” för hur man ska bli en bättre ”global medborgare”. Men om de idag anser sig ha rätt att med tvång och våld stoppa vår energiproduktion och -konsumtion då finns det inga principiella gränser för vilka aspekter av våra liv som de kan tänkas kontrollera med tvång och våld. Sexlivet inte uteslutet.

Detta är faktiskt exakt den slutsatsen som environmentalisterna drar:

Camille Labchuk, speaking on behalf of the Green Party of Canada, gives the movement two green thumbs-up.

”The general concern for trying to live lightly on our planet has transferred into all areas of people’s lives,” says Labchuk, the Green party’s press secretary.

Jag anser att detta är sjukt och skrämmande. När en ideologisk rörelse antyder att sex är en synd och som därför måste regleras och kontrolleras av staten då vet man att man har att göra med en livshatande rörelse.

TreeHuggers.com finns det mycket riktigt en guide för hur du kan ha sex på ett miljövänligare sätt. De första tio tipsen involverar mest att skaffa sexleksaker, kondomer, glidmedel som är ”miljövänliga”. Det handlar också om sådana saker som att ha sex för att hålla dig varm i din kalla ”miljövänliga” lägenhet! Sexigt som bara den, eller hur?

Men för de som verkligen vill ”go hardcore”, som de uttrycker det, kommer rekommendationer som: använd inte kondom, använd inte p-piller, men framför allt skaffa inte barn! Varför? ”Of course the biggest ecological impact resulting from sex is a baby. Human population is arguably the most threatening force on Earth…”. Kan ni se framför er den politiska implikationen av detta synsätt?

2 reaktioner på ”Environmentalism vs sex

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.