”Friends of God”

USA:s fiende nummer ett är inte Hillary Clinton. Nej, det är de kristna fundamentalisterna. Om och när de tar över kulturen helt och hållet, och därmed politiken helt och hållet, då är det över för USA. Detta är inte människor som säger sig tro på Gud och som sedan lever varje dag som om han inte hade någon betydelse (som om de undermedvetet medger att han är overklig). Detta är inte människor som likt Thomas Aquinas försöker motivera sin tro på Gud på rationella grunder. Nej, detta är människor som hänger sig åt ren, blind, kompromisslös religiös tro. Deras mentalitet kan summeras till: ”God said it, I believe it, that settles it!” Nej, detta är inte en karikatyr, det är vad de själva säger. Bokstavligen. Jag ryser vid tanken att de uppgår till uppskattningsvis 50-60 miljoner USA. Se detta skrämmande utdrag ur HBO:s tvserie ”Friends of God”.

2 reaktioner på ””Friends of God”

  1. Det här är en av anledningarna till att jag anser Dawkins vara vår tids viktigaste antikrist. Till biologin har Dawkins bidragit en del, men det finns många som bidragit desto mer =)

    Dock, ”motivera sin tro på Gud på rationella grunder”? Nja. Han försökte motivera sin tro, kort och gott. På någon grund – inte direkt rationell sådan. Min personliga favorit är hur Aquinas försvarar mördare och despoter, därför att de är nödvändiga i Guds plan i så måtto att de möjliggör den dygderika martyrdöden för trogna kristna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.