Jag tror inte mina ögon

Detta är verkligen inget man läser varje dag. I varje fall inte i mainstream-medierna. Robert Stacy McCain har skrivit en alldeles underbar artikel i The Washington Times. Det är nästan så att jag måste gnugga mina ögon av misstro. Den heter ”Economic forsight and fantasy” och inleds så här:

Most politicians are economic illiterates, and so are most journalists. Those were a couple of observations William A. Middendorf III shared with me during a recent interview.

Mr. Middendorf made his fortune as an investor before becoming treasurer of the 1964 Goldwater campaign. I was interviewing him about his new book, ”A Glorious Disaster: Barry Goldwater’s Presidential Campaign and the Origins of the Conservative Movement.”

As much as Mr. Middendorf enjoyed discussing his account of the historic Goldwater campaign, I got the feeling he would much rather talk economics. Mr. Middendorf recalled that Republican Richard Nixon once said ”we are all Keynesians now,” referring to economist John Maynard Keynes’ interventionist theories that inspired the meddlesome policies of American liberalism from the New Deal onward.

By the 1960s, the idea of a government-controlled economy was accepted even by many ”conservative” Republicans. But not Barry Goldwater, not Ronald Reagan — and not Mr. Middendorf, who studied under Joseph Schumpeter and Ludwig von Mises, leading proponents of the Austrian School of economics.

Läs hela! Det blir bara bättre och bättre!

Om bara någon kunde skriva en liknande artikel om objektivismen och Ayn Rand. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.