SVT hyllar Kuba

Flera bloggare har redan lagt märke till detta. (Se här, här och här.) Är det inte ekologisterna som får fritt spelrum på den ”fria” televisionen så är det socialisterna.

När ska företrädare för förnuftet få komma till tals? När ska objektivisterna få sitt eget tvprogram? När ska Stefan Karlsson få producera sin svenska motsvarighet till ”Free to choose”? När ska Per-Olof Samuelsson få producera en UR-dokumentär om guldmyntfotens förträfflighet (eller, för den delen, om hundlivet i Strängnäs)? Och när ska jag få producera min egna motsvarighet till Penn & Tellers ”Bullshit”? När kommer Robin Ekman att få en timme om dagen för högläsning ur Human Action? Aldrig. Nej, vi ska minsann lämnas till de grymma marknadskrafterna samtidigt som vi, via tvlicensen, tvingas finansiera SVT:s hyllning till Fidel Castro.

Det finns dock, allvarligt talat, lite hopp: AxessTV kan kanske vara den stora chansen för förnuftets vänner. Jag vet inte vad möjligheterna är för att man ska kunna få sina program sända där. Det kanske inte går alls, men se istället de stora potentialen. Att köpa en digital videokamera lär bara bli billigare och billigare och med sådana sajter som YouTube.com är det inte helt främmande att objektivister och liberaler i allmänhet kan börja producera tvprogram som, när det väl är producerat, kan sändas ut över hela världen alldeles gratis. Visst är kapitalismen underbar?

Apropå Castro vill jag rekommendera artikeln ”Monster” av Humberto Fontova.

3 reaktioner på ”SVT hyllar Kuba

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.