Det handlar inte bara om Nordkorea

Nordkorea utgör ett hot mot Sydkorea, Taiwan, Japan och USA. Det är ett stort och växande hot. USA:s ständiga eftergifter, kompromisser och diplomati, har gett regimen all anledning i världen att tro att de inte bara kommer att komma undan med att skaffa sig kärnvapen – något som de redan tycks ha gjort – utan även att fortsätta hota USA och kanske till och med attackera USA.

Tycker ni att detta låter lite överdrivet? Om så, varför det? Med tanke på hur irrationella västvärldens ledare är när det kommer till att hantera sådana som Kim Jong-Il och Mahmoud Ahmadinejad, finns det ingen anledning att tro något mer om Nordkoreas uppenbart galna ledare.

Man måste ta itu med Nordkorea, även om det kanske är så att hotet från denna regim ej är lika stor som ifrån t ex Iran. Varför? Utöver det att Nordkorea säljer kärnvapenteknik till länder som Iran och, före kriget, försökte de sälja viss missilteknik till Irak. Detta visar på att landet, av ekonomiska skäl, gärna stärker USA:s och västvärldens övriga fiender.

Men detta är inte det värsta. Nej, det värsta är att denna situation med Nordkorea, sänder en klar och tydlig signal till resten av världens skurkstater: ni kan komma undan med praktiskt taget vad som helst. Iran vet det redan. Det är bara en tidsfråga innan hela världen det. Vad tror ni händer då?

Till de som tycker att det råder ”anarki” i världen för att USA någon enstaka gång ignorerar vad denna moraliskt genomruttna organisation, FN, har att säga, har jag bara en sak att säga: ”You ain’t seen nothing yet”.

Detta är ett filosofiskt misslyckande. Det är på ett mer generellt plan ett stort misslyckande för subjektivismen. Mer specifikt är det ett stort misslyckande för pragmatismen: Nordkorea har visat att verkligheten inte är förhandlingsbar.

Falska teorier ger förödande konsekvenser i verkligheten. Detta illustrerar således återigen vidden av filosofins inverkan på våra liv och vår vardag. Det bekräftar således återigen det stora allvaret i att ta reda på sanningen och att göra sig bekant med rationella idéer.

Ayn Rand sade en gång: ”If nuclear weapons are a dreadful threat and mankind cannot afford war any longer, then mankind cannot afford statism any longer” (Capitalism: The Unknown Ideal, ”The Roots of War”). Jag skulle bara vilja göra ett litet tillägg: vi har inte längre råd med falska filosofier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.