Göran Persson ger tydliga besked

I utfrågningen av Göran Persson på SVT fick vi veta att han är emot billigare el. Faktum är att han som en genuin socialist vill att staten ska verka för att ransonera ut elen. Han vill att folket ska spara på sin konsumtion, inte att elbolagen ska få öka sin produktion. Så här sade han:

Vi kommer inte att driva en politik som syftar till att hålla elen billig. Vi ska i stället hushålla bättre med elen. Isolera, ersätta direktverkande el med vattenburen värme, och så vidare. Bor man i Härjedalen kanske man kan använda ved, sade statsministern till en av studiopublikens frågeställare, Yngve från Härjedalen med snart 30 minus utanför stugknuten.

Föredömet för Göran Perssons ”gröna folkhem” är uppenbarligen Nordkorea.

Vad gäller jobben och arbetslösheten fick vi också återigen bekräftat att han uppenbarligen inte befinner sig i samma dimension som resten av oss. Jag tycker att Ann-Charlotte Marteus från Expressen uttryckte det allra bäst:

Allt är redan mycket bättre än vi kunde ana. Det finns exempelvis inga universitetsutbildade ungdomar som är arbetslösa. Invandrararbetslösheten är snart ett minne blott. De ökade sjukpensioneringarna utgörs i stort sett bara av utslitna 60-åringar, vet Göran. Vi som trodde oss veta att unga människor på senare år har varit en snabbt ökande grupp har tydligen levt i villfarelse. Jo, kanske finns det någon invandrare som är lite arbetslös, erkände Persson till sist. Men det stora problemet nu är – arbetskraftsbristen!

Precis så verklighetsfrånvänd är Göran Persson. Det är därför han inte skäms när han far med osanningar; för i hans egna lilla värld är det han säger sant.

Detta är ett typiskt förhållningssätt för pragmatiker. Verkligheten är inte objektiv, den bestäms av våra känslor. Och för Perssons del känns det förmodligen bäst att tro att allting är hur bra som helst. Det är nämligen väldigt ”praktiskt” för honom.

I övrigt måste jag säga att jag tycker Johan Norbergs observation om hur utfrågningen gick till var slående.

En reaktion på ”Göran Persson ger tydliga besked

  1. Industri har krav billig el för att bättre ekonomi eller rädd från ekonomi kris.
    Industri behöver att använda mycket el och det kostar mycket pengar för industri om el är så dyr.
    Risk gör dom industri flytta ut från Sverige till andra land som är billigare elräkning och arbetskraft.

    Göran Persson (Sumobrottare) vill hård mot industri kan leda till lägg ner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.