Kristna högern vs USA: 0-1

SvD:

Efter flera års dragkamp har ett ”dagen efter”-piller godkänts för receptfri försäljning i USA. Pillret med det vitsiga namnet Plan B ska gå att köpa över disk på apotek av vem som helst som fyllt 18 år.

Plan B tillverkas av läkemedelsföretaget Barr och bygger på levonorgestrel, samma aktiva substans som i till exempel det i Sverige sålda Trionetta. Pillret tas upp till tre dygn efter oskyddat sex för att förhindra eventuell graviditet.

USA:s läkemedelsmyndighet FDA har under flera års överläggningar varit utsatt för en flod av inlägg från förespråkare och motståndare, gällande dagen efter-medlens effekt på abortstatistik och sexvanor.

Det är rent ut sagt skamligt av den kristna högern i USA att bekämpa Plan B. Tack och lov fick de inte sin vilja igenom. Så länge religionsfriheten finns kvar, behöver man inte oroa sig så mycket för dessa religiösa fanatiker.

Men om folk inte längre värderar friheten, vilket kommer att bli fallet om den kristna högerns värderingar får större spridning i det amerikanska samhället, då kommer inte folket att värna om sin religionsfrihet, och då kommer man att öppna upp för att börja förvandla USA till en teokrati.

Vad som är ännu mer skamligt med detta är att dessa människor i andra sammanhang säger sig representera de idéer och principer som USA grundades på. Men det är inte sant. Sanningen är att deras kristna fundamentalism och önskan att förvandla USA till en teokrati är något av det mest anti-amerikanska man kan hitta på.

Det faktum att de vill förvandla USA till en teokrati, där staten bland annat styr över människors sexualvanor, är ett perfekt exempel för att den kristna högern inte står för frihet och att man inte kan härleda ett fritt samhälle ur kristna värderingar. Sanningen är att religion som sådant är fundamentalt oförenligt med de idéer och principer som lade grunden för USA.

En reaktion på ”Kristna högern vs USA: 0-1

 1. Självklart! Bush är bluff frihet!!! 2004 propangande Bush och frihet i USA och talade ut frihet i USA men Bush vill förbjuda homoäktenskap, stamcell forskare och abortfri för hela 52 delstater. Varför Texas har inte frifart vägar som republik styr över Texas och hans hem. Han kritiserade mot bordeller i Tyskland under VM-match period.
  Det visar bevis om Bush ljuger om frihet vid val 2004 :-(.
  Jag känner mig om Bush är lite slag av kommunism, jag menar Bush vill ha många dumma förmynderi och styr över folk på vissa saker t.ex förbjuda homoäktenskap.
  Sovjet var konservativ samhälle liksom del av Bush:s tänkare.
  Självklart är Bush delvis kollektivism politik. Han är diskrimering mot kvinnor genom förbjuda abort. Liberalkultur är stark och har gjort stor vinna över konservativ i USA.
  Jag tror han gillar inte internet, därför han vill bevara konservativ i USA och vill inte förstöra konservativ av internet och liberal t.ex porrsajt och spelliberal och annan medialiberal. Iran har blivit väldig begräns webbadress som Islam styr över internet och stor censur.
  Jag anser konservativ har stor förlust mot liberal i USA och Bush är rädd för liberal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.